Korleder:
Mit navn er Torsten Nielsen.
Jeg er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i hovedfagene sang, klaver og korledelse.

PastedGraphic-2.png

Siden 1998 har jeg været ansat i Danmarks Radios Vokalensemble (tidligere Radiokammerkoret) og har siden 2001 sideløbende undervist på Sankt Annæ (Sangskolen) i Valby, hvor jeg har været lærer for drengene i Københavns drengekor i fagene sang og hørelære.

Som sanger har jeg arbejdet freelance både som solist og i de professionelle små ensembler i København (Ars Nova, Musica Ficta m.fl.)
Som kordirigent har jeg gennem mere end 20 år dirigeret forskellige kor, bl.a. Sankt Pauls Kammerkor i København, som jeg har været leder af siden 1996.

Jeg glæder mig meget til at bruge mine mange års erfaringer som pædagog, korsanger, solist og dirigent i arbejdet med Roskilde Domkirkes Drenge- og Mandskor som en del af Domkirkens korskole.
Koret har stolte traditioner, som jeg glæder mig til at sætte mig ind i og bygge videre på. Drengekoret kan, med sin særlige besætning, opføre den gamle kirkemusik, som den har lydt i de store kirker i bl.a. England, Tyskland og Italien for flere hundrede år siden, men også kaste nyt lys over kor- og kirkemusikken fra vor tid.

Samtidig er der med korskolen og ”Roskilde Synger” nye spændende muligheder for koret, som jeg alt sammen ser frem til at blive en del af!
 

 

Organisation
Korleder Torsen Nielsen står for den daglige ledelse af koret. I samarbejde med menighedsråd og Korstøttegruppen.

Drengene har to ugentlige prøver, mandag og fredag, fra kl. 16:00 – 17:15. Herrerne i koret har én ugentlig aftenprøve, onsdag aften. Når koret står for at skulle synge større ting, samles hele koret til aftenprøve. Skal koret opføre et større værk, holdes der desuden prøver på lørdag formiddage.

Sangerne får honorar for de gudstjenester, de medvirker i, og lønsystemet er opbygget efter kvalifikationer og alder.

Historie
Roskilde Domkirkes Drengekor blev dannet i foråret 1987. Det første skridt blev taget ved at høre samtlige drenge på 3. klassetrin i Roskildes skoler. Der blev udtaget ca. 30 drenge. Herre-stemmerne blev fundet, bl.a. i byens gymnasier, men også blandt fædre til korets drenge. Koret bestod fra begyndelsen af 50 sangere. Koret havde sin debut Langfredag 1987, hvor det opførte Heinrich Schütz’ Matthæuspassion.

RDD korstøttegruppe:
Korkreds er en sammenslutning af forældre og kormedlemmer.
RDDs Korkreds består i princippet af alle forældre med tilknytning til, og alle kormedlemmer i, RDD. Andre, særligt interesserede, kan være medlemmer af korkreds.


Musik Udgivelser
Koret har udgivet flere cd-indspilninger, som er til salg i Domkirkens våbenhus, når kirken er åben for turister.

Titler:
”Praetorius: Mass” (Gabrieli Consort & Players) 1994
”Min sjæl, du Herren love” 1995
”Schütz: Christmas Vespers” (Gabrieli Consort & Players) 1999
“Velkommen igen, Guds engle små” 2003