Korleder:
Egil Kolind er uddannet i kor- og orkesterledelse fra Musikhögskolan i Malmö og Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf, og han kommer fra en stilling i Lunds Domkirke, hvor han ligeledes var korleder for kirkens drengekor. Ved siden af stillingen i Domkirken fortsætter han som dirigent for Graabrødre Kammerkor i København.

1068919_605_0_0_0_0_0_4.jpg

- Når man synger i drengekor får man gennem musikken store oplevelser og sociale relationer for livet. Jeg har selv sunget sopran i drengekor som dreng og mærket, hvordan man allerede i en tidlig alder får en stor glæde ved musikken og en helt særlig ansvarsfølelse ved optrædener.

Udover dirigenthvervet er Egil Kolind også komponist, og arbejder med at udvikle et materiale til undervisning i sang fra bladet. Han har selv sunget i drengekor som barn.

Organisation
Korleder Egil Kolind står for den daglige ledelse af koret. I samarbejde med menighedsråd og Korstøttegruppen.

Drengene har to ugentlige prøver, mandag og fredag, fra kl. 16:00 – 17:15. Herrerne i koret har én ugentlig aftenprøve, onsdag aften. Når koret står for at skulle synge større ting, samles hele koret til aftenprøve. Skal koret opføre et større værk, holdes der desuden prøver på lørdag formiddage.

Sangerne får honorar for de gudstjenester, de medvirker i, og lønsystemet er opbygget efter kvalifikationer og alder.

Historie
Roskilde Domkirkes Drengekor blev dannet i foråret 1987. Det første skridt blev taget ved at høre samtlige drenge på 3. klassetrin i Roskildes skoler. Der blev udtaget ca. 30 drenge. Herre-stemmerne blev fundet, bl.a. i byens gymnasier, men også blandt fædre til korets drenge. Koret bestod fra begyndelsen af 50 sangere. Koret havde sin debut Langfredag 1987, hvor det opførte Heinrich Schütz’ Matthæuspassion.

RDD korstøttegruppe:
Korkreds er en sammenslutning af forældre og kormedlemmer.
RDDs Korkreds består i princippet af alle forældre med tilknytning til, og alle kormedlemmer i, RDD. Andre, særligt interesserede, kan være medlemmer af korkreds.


Musik Udgivelser
Koret har udgivet flere cd-indspilninger, som er til salg i Domkirkens våbenhus, når kirken er åben for turister.

Titler:
”Praetorius: Mass” (Gabrieli Consort & Players) 1994
”Min sjæl, du Herren love” 1995
”Schütz: Christmas Vespers” (Gabrieli Consort & Players) 1999
“Velkommen igen, Guds engle små” 2003