RDD Tysklands rejse dagbog

13 / 10 - 18

Dag 1

08.38 forlod en dobbeltdækkerbus proppet med 46 forventningsfulde korsangere konventhuset i Roskilde. Første mål er Gedser, hvor vi efter knap 2 timers søvnig kørsel ankom. Indtil nu har vores buschauffør præsenteret sig og understreget at han nok er gammel, men ikke sur – han vil bare gerne have sin bus til at holde de næste 10 dage.

Under sejladsen ryddede sopranerne den toldfri forretning for søde sager og mange brugte resten af tiden på dækket – altid ledsaget af minimum en voksen. Her udspillede sig et drama i form af en tysk militærøvelse, hvor en flok soldater bordede siden af færgen fra sorte speedbåde. Fortrinlig underholdning for både drenge og herrer.

Herfra førte den majestætiske autobahn os videre ind i det østtyske kerneland, kun afbrudt af et kort visit ved restaurant Den Gyldne Måge. Kl. 17.02 holdt vi ind foran Jugendherberge Dessau – her skal vi bo indtil mandag morgen. Efter indkvartering kunne de rigtig skarpe lige nå et bad inden aftensmaden: en buffet, hvor kokkens gennemgående filosofi lader til at have været 20% madret, 80% ost.

Så nåede vi dagens højdepunkt: Servering af brunsviger i anledning af skribentens 22. fødselsdag (tak for kagen mor). I retur fik jeg en overvældende fødselsdagssang, og man overraskes stadig over hvor smuk en så velkendt melodi kan lyde, når Roskilde Domkirkes Drengekor leverer den.

Dagen blev sluttet af med en gang mørke fodbold.

Klokken er nu 21.18, herrerne har lige finpudset en sats til morgendagens aftensang, og nu skal jeg op og smide tre knægte i seng.

På genhør,

 

Skrevet af:

Arktis Heinrichs Sejlrenden

 

Dagens citat:

Dialog mellem en herre og Egil:

”Drengene har ikke været intelligente nok til at sige noget fornuftigt”

”Eller rettere: Drengene har ikke været dumme nok til at sige noget dumt” 

Link til i morgen

Link til oversigt