RDD Tysklands rejse dagbog

22 / 10 - 18

Dag 10 / Efterskrift

Det følgende er et dagbogsnotat fra en person, som er helt ny i koret, og som derfor aldrig har skrevet i dagbogen før, endsige deltaget i en kortur med Roskilde Domkirkes Drengekor.

I skrivende stund har vi lige forladt Falster og er snart hjemme i Roskilde, hvor nogle meget spændte mødre, fædre, søskende, kærester og koner venter på at få deres allerkæreste drenge hjem igen. Til alle jer: Tak for lån. Som tak for lån får I en dreng (stor eller lille) tilbage, som er blevet en stor oplevelse rigere. Tysklandsturnéen 2018 bliver en tur, de for altid vil huske. Det blev den korrejse, hvor de sang i fem af Tysklands mest betydningsfulde kirker, mærkede hvor død en tysk provinsby kan være om søndagen, oplevede at korlederen blev spærret inde i orglet i kirken og blev tvunget til at gå på museum for østtysk avantgarde design og arkitektur (Bauhaus i Dessau). Det sidste er jeg nu ikke sikker på sætter sig lige så dybe spor i hukommelsen som det første.

Min egen oplevelse af dagen i dag og de foregående ni dage er overmåde positive. Tænk, at det kan være så let at rejse med en flok forvirrede og distræte drenge - igen, både store som små. Men det kan det, og det kan kun fordi alle altid tager sig godt af hinanden. Roskilde Domkirkes Drengekors gruppesystem er en fornøjelse at være en del af, og som ny mand på holdet bliver man overrasket over, hvor effektivt det er. Alle bliver set, ingen bliver glemt, og alle er afhængige af alle de andres velbefindende for at vi kan levere koncerter på højt niveau. 

Og nu tilbage til dagen i dag, som startede som de andre i Leipzig. Morgenmad og smørring af madpakker. Bussen blev pakket effektivt og vi kom sågar afsted fem minutter før tid. Et par af drengene havde opdaget, at man ved check-ud fik 5 euro tilbage i pant, når man afleverede nøglekortet tilbage, hvorfor de fremstillede en meget tro kopi i hvidt pap, som de prøvede at indløse. Desværre blev de opdaget, men de skal da have point for kreativiteten.

Busturen gik til færgen gik hurtigt med to film på skærmen. På færgen var der buffet til alle og de sidste euros blev brugt i shoppen. Lige nu giver quizmasteren de rigtige svar på gårsdagens "Probably the best quiz ever", men drengene får altså ikke at vide, hvor mange tæer undertegnede har.

Tak for en uforglemmelig tur, skriver tur-debutanten:
Konge i Lidl

Link til i går

Link til oversigt