RDD Tysklands rejse dagbog

16 / 10 - 18

Dag 4

I dag startede korturens vigtigste begivenhed. Og ja – vi ved at i alle tænker det… Den store fodboldkamp mellem drengene og herrerne. Denne dag var blevet hyped op af samtlige medlemmer i koret, og alle var klar til at kæmpe for den ultimative og eftertragtede titel som Roskilde Domkirkes Drengekors bedste fodboldhold. Men først var det museums tid.

Udstillingen var meget tilregnet børn og barnlige sjæle, hvilket jo mere eller mindre kan beskrive alle os sangere i koret. Især en væg malet med termisk følsom maling (altså maling der skiftede farve ved kontakt med varme) gav både drengene og herrerne store muligheder for at udfolde og udnytte deres store kreative evner til deres fulde potentiale 😊

Og så gik det løs! Med Egil som fuldstændig upartisk dommer blev kampen skudt, eller rettere råbt, i gang. Herrerne anført af en meget energisk selvudnævnt holdkaptajn og holdudnævnt solokører tog i starten føringen med hjælp fra et benhårdt både forsvar og angreb, og herrerne fik i løbet af første halvleg scoret en god mængde mål, men efter et sammenstød imellem en af vores mest energiske drenge og herrernes solide forsvarskæde, som den omtalte herre kun lige slap fra med livet i behold, scorede drengene et køligt og velplaceret mål på frispark.

Efter nogle holdændringer blev det dog mere jævnt, og drengene begyndte at vinde ind på herrerne med stærkt sammenspil og frygtindgydende kampgejst. Det skete desværre bare ikke helt hurtigt nok, og kampen sluttede 5-3 til herrerne. Drengene mener at de vandt på reglen om ”Sidste mål vinder”.

Vi gik efter kampen hurtigt tilbage til båden, slikkede vores sår og skiftede vores T-shirts, før vi steg ind i bussen og kørte mod det danske hofkonsulat. Her blev vi modtaget med åbne arme, og åbne døre til bygningens kantine, hvor vi fik mulighed for at forsyne os med alt hvad vi kunne spise og drikke. Den meget flinke ældre herre der havde modtaget os, tog os så med ind i den bank, som konsulatet faktisk er, og Egil arrangerede elegant en flashmob med danske sange om både fædreland og sømænd.

Derefter gav den selvsamme ældre herre os en rundvisning i Dresden, og forklarede os om bygningernes og byens historie. De mange smukke bygninger og udsigtspunkter gjorde stort indtryk på drenge såvel som herrer. Især Frauenkirchen, som vi kort var inde i, med sit kæmpestore delvist forgyldte alter, og sit imponerende orgel, gjorde os næsten mundlamme.

Efter turen tog drengene og gruppe Ø ud at spise, imens herrerne tog til herremiddag på en italiensk restaurant, hvis pizzaer gik ca. 10 cm ud over tallerknerne på hver side, og havde cirka samme størrelse som et mindre vognhjul.

Imens gruppe Ø sørgede for at drengene kom sikkert i seng, tog de herrer der var gamle nok videre ud og smagte lidt på forskellige pebermynte the.

Drengene sover nu på deres værelser, og os unge herrer er også godt på vej.

Dagens reportere: Afgnavne Dild, Dioxins Slam og Barokke Bøj

Link til i går

Link til i morgen

Link til oversigt