RDD Tysklands rejse dagbog

18 / 10 - 18

Dag 6

Dette er dagbog fra dagen der gik
Hvor sunget og gået og shoppet vi fik
Dette er dagbog fra tirsdag den 18

Vi håber disse linjer ej bliver for slatne:

Klokken slog 08:00 og da stod vi op
Udhvilet både i sjæl og i krop
… og herfra orker undertegnede ikke at sætte resten af dagbogen på vers. I stedet må prosaen formidle:

Efter en hurtig morgenmad og et obligatorisk - og tiltrængt - bad til sopranerne, hastede vi afsted mod korprøve i Thomaskirche i Leipzig, hvor vi også skal synge med til højmesse på søndag.
Det må absolut siges at det er en kæmpe ære for Roskilde domkirkes drengekor at synge i Thomaskirche, kirken hvor selveste Johan Sebastian Bach (!!) var ansat som kantor fra 1723 og til sin død i 1750.

Vi gentager lige: J.S. Bach. Barokkens Stormester, Kontrapunkternes Betvinger, Funktionsharmonikkens Onkel, Mesteren, Myten, Legenden og – ja undskyld mit sprog: Faderen, Sønnen og Helligånden. BACH. WAS. HERE!!

Og efter en velklingende korprøve bød dagen da også på et interessant oplæg om kirkens og Leipzigs historie, fra trafikkryds, hvor handelsveje krydsede, til europæisk brændpunkt for kirkelighed, handel og kultur. Og selvfølgelig også om kirkens stolte musiktradition der udover hr. Bach (se ovenstående for bach-entusiasme (er bach-tusiame et ord?)) har inkluderet bla. verdens ældste (kontinuerlige) drengekor, Mendelsohn og Wagner.
Der blev tegnet og forklaret ved Robert, en karismatisk og interessant pastor, direkte importeret fra Houston, Texas. Tak til Robert.

Herefter delte vi op i grupper og indtog vi byen i en jagt efter frokost, museer, shopping og for Rasmus’ tilfælde: en 14 kilometers vandretur i jagten på … plastikchartekker? (Hvorfor vides dog ikke).

Efter en hurtig optælling er der på denne frokost-museums-shopping-chartek-jagt i alt  Indtaget ca. 32 burgere og 345 pomfritter,  Ødelagt ca. 2 sko,  Købt ca. 9 sko,  Drukket ca. 8 kopper pebermyntethe,  Fanget ca. 14 Pokémoner  og  Spist noget virkelig klamt slik, der mest at alt lignede en roll-on deodorant og efterlod de deodorantslikspisende sopraner med en blåligfarvet tunge: Undertegnede er ikke fan!

Desuden har Mikkel lært forskellen på ketchup og BBQ-sovs (På den hårde måde).

Kl 18’hundrede var der igen aftensmad på den lokale græske taverna, der i gårsdagens dagbog vist fik en smule negativ omtale: vi beklager. Dagens Menu bød på ”Økologiske Penne med Unghanebryst og Estragonsovs” (A.K.A. Over-, OG underkogt, pasta med kedelig kylling i en hvid crææme med prikker i.)

Sodavanden var flad og pebermyntetheen var, også i dag, tyndet op med danskvand. Portionerne var dog store og sopraner som herrer blev, til trods for pastarettens simultane oversaltning OG smagsløshed, mætte. I det mindste er alle dog stadig i live og ved godt humør: 1 stjerne.

Aftenen er indtil videre blevet brugt på Bordfodbold, Varulve-spil og Fritz-kolaer. Yderligere har Koleder Egil efter dagens gruppeledermøde opfordret til at besøge Auerbachs Keller, et lokalt vandhul der bla. Optræder som stamsted for Göetes Faust. Om det er et forsøg på litterær dannelse eller hr. Kolinds affinitet for pebermyntethe der ligger til grund for dette turforslag vides ikke. Vi lover dog hverken at sælge vores sjæle eller sopraner til djævelen.

Dette var dagbog fra dagen der gik
Hvor sunget og gået og shoppet vi fik
Dette var dagbog fra dagen med Bach
Og sikke en dag:  Farvel og Tak.

Skrevet af
Søde Henrik ser en Solnar

Dagens Citat:
En herre og Egil snakker om programmet til Wittenberg:
Herre: Men det er jo en kirkekoncert?!
Egil: Ja men jeg er ikke Finn Evald.

Link til i går

Link til i morgen

Link til oversigt