Dagen I dag startede med ”morgenmad” der godt nok må siges at være langt fra, hvad både drenge og herre er vant til hjemmefra. Efter en lang nat på vores skibsbriks, stod den på lidt eksotisk, dog yderst udsøgt og lækker suppe med nudler og grønsager. Og dertil hører der selvfølgelig, en kop brandvarm ris-mælk (Ja, det var lidt af et chok, når man eller havde glædet sig til en dejlig kop kold komælk).

Efter denne overdådige morgenmad var der tid til lidt ”off-time”. Valget stod mellem gåtur i Rizhao’s gader og stræder eller total afslappelse på vores skønne hotel. Gruppen der indeholder dagens skribent, tog det formidable valg at gå ud i verden og se alt hvad Rizhao havde at byde på.
På vore færd rundt i denne ukendte 2,8 mio lille by, kom vi forbi mangt en lyssky butiksfacade med energiske og overdimensionerede neonskilte, formet som alverdens kinesiske skrifttegn (vi har i dag, nok set 12% af samtlige skrifttegn i det kinesiske alfabet). Endelig fandt gruppen noget der mindede om et shoppingcenter og besluttede i fællesskab, at her måtte vi ind.

På stueetagen bliver vi mødt af et overflødighedshorn af europæiske butikker der på nær de kinesiske butiksassistenter, sagtens kunne have ligge i vores eget hjemland. Gruppen besluttede nu at gå på opdagelse i dette relativt store shoppingcenter og vi bevægede os op igennem de mange etager der mest af alt var fyldt med tøj, og – eller mode af anden art. Efter de opadgående etager var gennemsøgt for gode tilbud gik turen til kælderen. I kælderen fandt vi et autentisk kinesisk supermarked der bød på alt fra kinesisk slik til både levende og døde dyr. Vi fandt endda en liter Arla dansk kærnemælk.

Efter denne fantastiske oplevelse af Rizhao, samledes alle grupper til endnu en bustur. Denne gang drog koret i samlet flok mod selv samme restaurant, som vi spiste frokost på i går. Menuen var nærmest identisk, dog med små modifikationer i for af blandt andet en form for sød dejbolle med søde bønner i centrum.

Hvor vi i går blev afvist på Rizhao’s strand var der i dag planlagt tur hertil, til den helt store guldmedalje og alt imens vi førte os frem som internationale foto-stjerner blev der soppet, grint og taget fællesbillede. Enkelte nåede endda at nappe en dukkert i det ret varme “Gule Hav”.

OG NU… Det vi alle har ventet på med angst og glæde. Årets vigtigste fodboldkamp! Herrerne vs. drengene. På nær et småt antal desertører på drengenes hold, var holdene sat og klar til kamp. Stadion var i uvant miljø da det var første nogensinde at kampen skule spilles på sand. Efter en intet mindre formidabel, ja nærmest verdensklassepræstation af dagens målmand og skribent, der foruden generelt gode udspark, fantastisk overblik og våde bukser, også reddede et straffespark taget af en dreng, der hjemmefra uden tvivl var blevet fodret med rå æggeblommer, proteinpulver og masser af levertran. Der er ingen tvivl om at det var denne spillers og skribents fulde fortjeneste at herrerne vandt en slående sejr på intet mindre end 8-3 (nogle få bitre drenge vil måske modsætte sig denne faktuelle beskrivelse, og plapre om noget med ”sidste mål vinder”, men vi ved alle godt hvad der i virkeligheden skete).

Efter denne legendariske fodboldkamp gik turen over til det lokale storcenter hvor drenge såvel som herrer blev sluppet løs i ludomaniens højborg – en spillearkade, fundet af vores alle sammens lys, dirigent og mester. Den lovede time gik med lysets hast og det var nu endelig blevet tid til aftensmaden. Nogle vandt noget kinesisk LEGO, andre nogle legetøjsæg, men alle gik glade og fornøjede derfra!

Dagens aftensmadstema var opgivet som ”Western Food” og vi glædede os alle som børn, glæder sig til juleaften. Hvilken overraskelse vi fik da vi blev mødt af romansalat, græskarsuppe og pebersauce. Til gængæld afspejlede den længe ventede ”bøf” nok meget godt Kinas syn på vestlig kultur. Den var både rå, grå, ukrydret og på alle måder nærmest uspiselig. Mens vi spiste, stod den på sing-along ad libitum og anlægget bragede alverdens vestlige klassikere ud over os, samt resten af det kinesiske selskab der også havde booket bord den aften.

De små pus ligger nu og sover sødeligt på deres dejligt hårde skibsbrikse, mens den ældre generation nyder en kop stille pebermyntete i rundkreds om vares lys og mester.

Alt i alt, en dag sprængfyldt med indtryk, fodbold og en lektion i kinesisk kultur.

Dagens rapporter og anagram: Chico Dumstolt Sivart – bedre kendt i korkredse som ”Muren”.20191015_135000.jpg
IMG_3908.jpg
IMG_4328.jpg
IMG_0293.JPG
IMG_0298.jpg
IMG_4350.jpg
IMG_4355-2.jpg

Vores to guider, Jonina (t.v) og Alice (t.h), på stranden. Det er jo ikke ofte, at kinesere ser havet, så derfor var de helt oppe at køre over denne unikke oplevelse for dem.

IMG_4376.jpg
IMG_4441.jpg
IMG_4463.jpg
IMG_4510.jpg
IMG_0311.jpg
IMG_0934[1].JPG