Rejsedagen

Det var tidlig morgen, nærmere bestemt havde klokken lige slået 6.30, det eneste der hørtes på de lange gange, var enkelte alarmer fra de medbragte iPhones, androids og enlige Huawei telefoner. Ved værelse 412 samledes dog en lille flok af gæve folk, der skulle nemlig synges fødselsdagssang for Mikkel Frost, der for andet år i træk fyldte år på en kortur.

Efter endte vers, slog klokken 7.15 og den store flok samledes i foyeren, der blev smidt nøglekort tilbage over disken og bussen blev hurtigt pakket alt imens der i spænding blev ventet på det eftertragtede morgenmåltid som ifølge rygterne skulle stamme fra den nærmest mytiske gyldne måge.

Busturen gik denne lettere kølige oktoberdag fra Rizhao til Qingdao, en nem lille tur på 2½ time som først bød på førnævnte morgenmad - 2 styks burgere med forskellige former for æg og skinke var hvad den stod på. Det var helt efter ”den gyldne måge”- bogen. Turen bød også på endnu en fødselsdagssang for Mikkel, denne gang dog med hele det gæve kor, efterfulgt af diverse drikkeviser (bravo bravo, han skal leve, så gi’r han nok en lille en og lignende) fra den bagerste del af bussen.

Da stationen blev nået, havde klokken slået 10.15, og bussen blev hurtigt tømt – træningen med kuffertkæder har tydeligvis båret frugt for de største i flokken. På stationen ventede gruppen på billetter, der kom næsten i sidste øjeblik. Heldigvis var gruppen allerede klar ved security og kom smertefrit igennem, dog med tab af enkelte foddeodoranter – dette har flokken også øvet sig på og er i sandhed nået langt også i denne disciplin. Med lidt hjælp fra en stationsmedarbejder og en lille genvej gik alle imod toget. Dette tog, nok det længste undertegnede nogensinde har set, var så langt at det kunne nå fra Nørreport til Roskilde. Du kunne stå på i Valby og gå til Trekroner (for ikke-pendlere er dette meget langt).

Foran gruppen ventede en 5 timer lang togtur fra Qingdao tilbage til Beijing. Undervejs blev der serveret en lille tangsuppe og noget ris med kylling eller fisk. Tiden blev udover at fortære føde, brugt meget forskelligt i den lettere spredte flok. Nogle læste skønlitteratur, nogle læste faglitteraturer, andre spillede kort og en helt anden del startede en fodboldkarriere på deres telefoner. Men de fleste tog dog en lille lur undervejs og fik indhentet lidt fra den tidlige afgang.

Kl. 17 trillede toget ind på ”Beijingnan Railway Station” og det sidste stykke af flokkens tur skulle klares. På forhånd var det blevet kaldt en 40 minutters bustur kinesisk tid*, så efter 1.5 time i Beijings fortrinlige eftermiddagsmyldretid nåede gruppen destinationen – ”Beijing Guomen Buisness Hotel”. Efter hurtig indtjekning stod den på klassisk kinesisk buffet på rundbord. Denne gang med masser af gris i sur-sød sovs, som de yngste slubrede i sig. Klokken var blevet mange og der var nu ikke længe til sengetid. Kl. 21.45 sov drengene i flokken, imens de ældste fandt et gammelt forlagt poolbord i de nedre katakomber under hotellet, hvor også en bager blev fortæret i et spil varulv, mens et enkelt krus pebermyntete blev drukket.  

*Flokken har lært at kinesisk tid er ca. det dobbelte af hvad der bliver sagt. Det lærer man på den hårde måde, når en bustur på 1½ time ender som 3.

Dagens rapporter og anagram: Ørn sparede snak.

Billeder kommer når IT-manden modtager nogle billeder fra i dag!